środa, 26 czerwca 2013

Jak w dym


    Następna ciekawa receptura od Pinty JAK W DYM

    Warzone i rozlewane przez Pintę w "Browar na Jurze" Zawiercie (Śląskie)
    Koźlak dymiony (Rauchbock), dolna fermentacja, pasteryzowane 
    Alkohol: 6,9% obj. 
    Ekstrakt: 16,5% wag. 
    Cena: ~ 6,50 zł 

    Zapach: 4/5 
    Int. goryczy: 2/5 
    Int: słodyczy: 3/5 
    Głębia smaku: 4/5 

    Ocena: 4,5/5

DOZNANIA:
Zapach dymny niczym z ogrodowej wędzarni. Po smaku spodziewałem się większej intensywności, lecz piwo okazało się bardzo delikatne. Dymny smak niczym danie z pieca palonego drewnem z lasu, miesza się z lekka słodyczą jakby dodano kropelkę miodu gryczanego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz