środa, 26 czerwca 2013
Jak w dym
Następna ciekawa receptura od Pinty JAK W DYM
Warzone i rozlewane przez Pintę w "Browar na Jurze" Zawiercie (Śląskie)
Koźlak dymiony (Rauchbock), dolna fermentacja, pasteryzowane
Alkohol: 6,9% obj.
Ekstrakt: 16,5% wag.
Cena: ~ 6,50 zł
Zapach: 4/5
Int. goryczy: 2/5
Int: słodyczy: 3/5
Głębia smaku: 4/5
Ocena: 4,5/5
DOZNANIA:
Zapach dymny niczym z ogrodowej wędzarni. Po smaku spodziewałem się większej intensywności, lecz piwo okazało się bardzo delikatne. Dymny smak niczym danie z pieca palonego drewnem z lasu, miesza się z lekka słodyczą jakby dodano kropelkę miodu gryczanego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz